Reuma, diabetes, oncologische voeten, ...

Samen worden ze risicovoeten genoemd.

Deze risicovoeten kunnen gepaard gaan met pijnklachten. De lokale drukpunten worden onder andere veroorzaakt door deformatie en degeneratie van de voet; meestal in combinatie met mechanische stress. Helaas blijkt uit onderzoek echter dat de voetproblemen meestal worden veroorzaakt door verkeerd en/of slecht schoeisel. Ruim de helft van de mensen loopt op te kleine schoenen. Hierdoor ontstaan onnodig veel voetklachten.

Reumatische voeten

De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door: gewrichts- ontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en als gevolg van de standveranderingen. 
Wanneer is het nodig dat een reumapatiënt naar de pedicure gaat? 
Doordat het vetkussen onder de bal van de voet dunner wordt in combinatie met een afwijkende stand van de voet en/of tenen èn slecht passend schoeisel, treedt er aan de voeten vaak een ongewenste likdoorn of eeltvorming op. Men kan ook te maken krijgen met verschillende nagelafwijkingen: brokkelige nagels, eeltvorming onder de nagels, schuurpapiernagels en verkleuringen van de nagels.

Diabetische voet

Als je diabetisch bent moet je extra zorg besteden aan je voeten èn nagels. Zo loop je als diabeet meer risico op schimmelnagels. Dus let goed op je voeten en nagels, wees voorzichtig met het knippen van teennagels en pruts niet aan eelt of likdoorns.
Als jij als diabeet ook last van je voeten hebt, kom dan langs bij Jij-Pedicure.

Oncologische voeten

Nà het ondergaan van chemotherapie kunnen er veranderingen aan handen en voeten zoals: zoals pijnlijke, gezwollen, droge, rood verkleurde en jeukende voeten. 
Wat kan uw gespecialiseerd Voetverzorger voor u doen? Verwijderen van pathologisch eelt, dikke nagels dunner frezen, ingegroeide nagels reguleren, gespleten nagels repareren, schoenadvies geven, advies huid- en nagelverzorging, zachte voet- en onderbeenmassage, problemen signaleren en doorverwijzen.
Vraag altijd eerst toesteming aan uw oncologisch arts!!!

Overige

Er zijn heel veel voetproblemen die extra aandacht nodig hebben. Helaas kan ik ze niet allemaal op de site zetten. Hebt u vragen neem dan gerust contact op met Jij-Pedicure. Graag ontvang ik u in mijn praktijk en samen bespreken wij u probleem om zo een juiste behandeling te starten.