Nagel- en voetproblemen

Wat doet Jij-Pedicure

PM DIGIT zoom

Wist je dat Jij-Pedicure, de Gespecialiseerde Voetverzorger, veel meer doet dan alleen nagels knippen, eelt en likdoorns verwijderen?...Je kan bij mij ook terecht voor bv. de BS Spange of andere nagelbeugels om het ingroeien van nagels of druk in de nagelwallen te voorkomen. Of voor een orthese, bv om druk en wrijving tussen de tenen of tegen te gaan. Jij-Pedicure werkt met de meest recente materialen en blijft zich continue bijscholen. Tijdens de behandeling wordt u professioneel begeleid. Alles wordtuit gelegd. Vragen zijn altijd welkom. <<Klik hier voor prijslijst>>

Likdoorn (Clavus)

Een likdoorn kan ontstaan doordat een te smalle schoen op het teengewricht drukt, druk/wrijving. Een likdoorn komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. De meest voorkomende plaats waar likdoorns ontstaan is aan de binnen- of buitenkant van de kleine teen. Een likdoorn is een wigvormige eeltpit en voelt vaak hard aan. Er bestaan verschillende soorten likdoorns. Harde likdoorn (clavus durm), zachte likdoorn (clavus mollus) zenuw likdoorn (clavus neurovasculaire), vaat likdoorn (clavus vasculaire), zaadlikdoorn (clavus millair).

Eelt (Callus)

Eelt is een plaatselijke verdikking van de opperhuid, die ontstaat op plekken waar de huid wordt blootgesteld aan wrijving. Je kan het herkennen door de gele of bruine kleur. Een beetje eelt werkt beschermend, maar teveel is niet prettig en kan tot klachten leiden.

Ingegroeide nagel (Unguis Incarnata)

Een ingegroeide nagel komt het meest voor aan de grote teen. De binnen- of de buitenkant van de nagel is dan in de teen gegroeid. Dit kan irritatie, pijn of ontstekingen teweeg brengen. Om latere chirurgische ingrepen te voorkomen is een aanpak in een vroeg stadium van belang. 
Er zijn verschillende mogelijkheden om de ingegroeide nagel te behandelen. Loop daarom eens binnen bij Jij-Pedicure.

Zie ook nagelregulatietechniek (orthonyxie)

Scheefstand grote teen (Hallux valgus / Rigidus)

Hallux Valgus is een scheefstand van de grote teen met als gevolg een uitstulping aan de basis van de grote teen. Aan de zijkant van de voet ontstaat er langzaam een groter wordende knobbel die steeds meer klachten kan geven. Vooral bij het dragen van smalle schoenen of schoenen met een hoge hak, kan men pijn ervaren.

Hallux Rigidus is een slijtage van het grote teengewricht met als gevolg een vermindering van beweeglijkheid en toename van pijnklachten aan dit gewricht. Het kan ontstaan na langdurige scheefstand, reuma, jicht of een eerder ongeval.

Kalknagel (Onychauxis)

 
Kalknagels zijn weliswaar niet pijnlijk, maar toch krijg Jij-Pedicure deze vaak in de praktijk.
Kalknagels zijn goed te herkennen door een duidelijk verdikte nagel met een opeenstapeling van meerdere (hoorn)lagen op elkaar. Je ziet meestal ook een verkleuring.
 
Oorzaak
  • Mensen met kapotte nagels van het sporten of te kleine schoenen
  • Ouderen met minder weerstand, of zieke mensen
  • Mensen met een medisch onderliggend probleem (o.a. diabetes, oncologische patiënten,...)
 
Jij-Pedicure zal deze verdikte kalknagel op regelmatig bezoek met de frees verdunnen zodat het vaak ontstaan van druk problemen onder controle blijft.
Zie ook schimmelnagels (onychomycose)

Schimmelnagel (Onychomycose)

Schimmelnagels zijn nagels die met een schimmel zijn geïnfecteerd. Meestal begint de infectie aan de nagelrand en verkleurt daardoor witgeel, groen of bruin verkleurt. De nagel wordt dik en brokkelig. In een later stadium kan de nagel zelfs geheel of gedeeltelijk loslaten. Dit is niet alleen hinderlijk maar het kan ook pijnlijk zijn. De medische term voor de gele verkleuring en het brokkelig worden van de nagels is onychomycose.

Verwaarloosde voeten

Verwaarloosde voeten komen in alle leeftijden voor. Hoewel het vaker om ouderen gaat, is het niet ondenkbaar dat ook jonge mensen hun voeten slecht of niet verzorgen. Vaak is de persoon zich onbewust van het belang van een goede voetverzorging. Een gespecialiseerd voetverzorger kan dan veel betekenen

Nagelreparatie (Onychoplastie)

Nagelreparatie is een manier om uw beschadigde nagel te laten herstellen en uw voeten te laten stralen. Dit kan zowel bij mannen als bij vrouwen op hun teen nagels aangebracht worden.
Bij deze techniek word de natuurlijke ontbreken nageldeel door een kunstnagel vervangen. Nagelreparatie zorgt er voor dat u de oorspronkelijk gevormde nagelwallen blijft behouden maar ook voorkomt het dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt.
Wilt u hier over meer weten? Spring dan gerust eens binnen.

Anti-druk therapie

Bij Anti-druk therapie worden pijnlijke drukpunten op en onder de voet ontlast met vilt. De vilt wordt zo aangelegd dat u weer prettig kunt lopen zonder dat u last heeft van deze plekken. Vilt-technieken zijn een tijdelijke oplossing (max 7 dagen). Het kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool.

Nagelregulatie- techniek (Orthonyxie)

De nagelregulatietechniek (orthonyxie) is een uitstekende techniek om nagelproblemen zoals ingegroeide nagels en vormverandering van de nagel te behandelen. Deze techniek voorziet in het corrigeren van de ronding van de nagel door de ring van Ross-Fraser, BS-Spange of spangstroken op de nagel te bevestigen. De nagel wordt hierdoor uit de nagelwal getild waardoor er direct verlichting ontstaat. Kleine correcties worden behandeld met Smig of Copeline. Nabehandeling is noodzakelijk.

Silicone-orthese (Orthoplastie)

Ook voor silicone-orthese kunt u bij Jij-Pedicure terecht. Deze opmaatgemaakte hulpmiddelen in verschillende hardheden hebben het doel om de pijn/drukpunten direct te verlichten.
Jij-Pedicure verkoop ook kant en klare orthesen uit polymeergel. Deze zijn ideaal voor mensen met artrose of circulatieproblemen. Alle orthesen zijn met de hand uitwasbaar en meermaals te gebruiken.